Vad händer i år? – ¿Qué va a pasar este año?

NYTT ÅR – 2022

Det nya året börjar och samtidigt funderingarna runt vad som kommer att hända framöver. Vad kommer den här hemsidan att handla om i år? Eftersom den gamla sidan för Ekomujeres kraschade i december 2021, är det nu bara att börja om från början och med tålamod fortsätta mejsla fram bilden av vårt samhälle och kvinnornas roll i arbetet för en bättre miljö. 

  • Berätta.
  • Skriva.
  • Fotografera.
  • Fundera.

Så vad sker i Mexiko? Hur går arbetet med Agenda 2030? Förhoppningsvis får vi här på hemsidans redaktion ta del av de mexikanska erfarenheterna för att skriva om dem här.

Och vad händer här i Sverige? Det här året kommer Koloniträdgårdsförbundet att utöka sitt miljöarbete och utse miljöambassadörer i de olika regionerna i landet. De kommer i sin tur arbeta för att öka miljöarbetet i de anslutna koloniområdena för att till slut kunna miljöcertifiera dem. Ett alltigenom spännande projekt. Och viktigt! Vi kommer att följa arbetet här och skriva inlägg om hur det går. 

Du vill vara med? Javisst! Välkommen att delta med tankar och inlägg! Här publicerar vi dem. 

Kontakta oss på centromexico1@gmail.com

AÑO NUEVO – 2022

El nuevo año inicia y al mismo tiempo inician las ideas acerca de esta página y de los temas que se van a tratar. El sitio web anterior de Ekomujeres colapsó en diciembre pasado y ahora vamos a volver a construirla con nuevas publicaciones acerca del trabajo que se hace por las mujeres para el medio ambiente.

  • Contar.
  • Escribir..
  • Sacar fotos.
  • Reflexionar.

¿Qué está pasando en México, por ejemplo, con el trabajo con la Agenda 2030? Esperamos conocer su trabajo.

Y, ¿qué pasa aquí en Suecia? Pues este año se iniciará el proyecto de los embajadores ambientales para la unión sueca de parcelas de cultivo urbanos y su trabajo ambiental en sus regiones. El objetivo es certificar las áreas de cultivo y aumentar la conciencia ambiental de todos los participantes. Un trabajo importante e interesante. Y, aquí lo vamos a seguir y documentar.  

¿Quieres participar? ¡Perfecto! Con gusto publicamos tus textos y fotos que tienen relación con los temas de Ekomujeres.

Nos puedes escribir a centromexico1@gmail.com. Bienvenida!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait